To ΔΝΤ στο ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Κείμενο διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ που μεταξύ άλλων κυκλοφορεί το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ για την απόλυση μιας συναδέλφου διορθώτριας:

Η ώρα της Δέσποινας ήρθε την Παρασκευή. Η δική μας ώρα πότε φτάνει; 
Το Αθηνόραμα είναι μικρό μαγαζί. Τα πάντα γίνονται με πνεύμα οικονομίας. «Οι λύσεις προκύπτουν από τη δημιουργική σκέψη»: αυτό ήταν το μότο της διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια. Και είμασταν όντως δημιουργικοί. Με την εργασία μας το περιοδικό την περασμένη δεκαετία είχε σημαντική κερδοφορία. Η ίδια η οικονομική διευθύντρια μας είχε ανακοινώσει ότι βρισκόταν μέσα στις πιο κερδοφόρες εκδοτικές επιχειρήσεις της Ελλάδας. Η κρίση βρήκε το Αθηνόραμα χωρίς βαρίδια. 
 
Γι’ αυτό θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα και η διεύθυσνη να δείξει το ίδιο δημιουργικό πνεύμα και να βρει λύσεις που δεν οδηγούν στην ανεργία τους εργαζόμενούς της. Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε η απόλυση της διορθώτριας-επιμελήτριας Δέσποινας Αγγελοπούλου, η οποία δουλεύει σε ένα τμήμα που μετράει πολλές υπερωρίες και ξενύχτια. 
 
Η απόλυση αυτή δείχνει το νέο πνεύμα της διεύθυνσης. Δεκαπέντε απολύσεις θα γίνουν συνολικά, αυτό ανακηνώθηκε στους ίδιους τους εκπροσώπους των σωματείων μας. Λοιπόν, εμείς πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανένας συνάδελφός μας.

Απεναντίας, κάθε απόλυση σημαίνει περισσότερη υπερωριακή δουλειά για τους υπόλοιπους. Και το πιο σημαντικό: κάθε απόλυση σημαίνει ένας άνθρωπος στο δρόμο σε καιρό κρίσης.Να μην επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Γίνετε, επιτέλους, μια φορά δημιουργικοί και για μας. Να ανακληθεί τώρα η απόλυση της Δέσποινας Αγγελοπούλου.  Να μην γίνει καμία απόλυση στη Δέσμη Εκδοτική

Συνέλευση Εργαζομένων

ΕφημερΙδες

Ραδιόφωνο