Online διαφήμιση.

Μαζί με το ίντερνετ ήρθε όπως ήταν φυσικό και η online διαφήμιση. Στην αρχή κανείς δεν την είχε πάρει ιδιαίτερα στα σοβαρά και υπάρχουν δυστυχώς ακόμη διαφημιστικές εταιρίες που είναι ακόμη μακρυά νυχτωμένες σε σχέση με το καινούργιο αυτό διαφημιστικό μέσο.


Όμως η online διαφήμιση κατακτάει μέρα με τη μέρα μεγαλύτερο μερίδιο στη πίτα της διαφημιστικής δαπάνης και δεν είναι μακρυά ο καιρός που αυτό το κομμάτι θα είναι πολύ σημαντικό και ανταγωνιστικό στα υπόλοιπα μέσα. Για δραστηριότητες υπηρεσίες και προιόντα που προσφέρονται μέσω του ίντερνετ δεν χρειάζεται και μεγάλη συζήτηση ότι η online διαφήμιση πρέπει να είναι η πρώτη φροντίδα της κάθε εταιρίας. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι η Online διαφήμιση βοηθάει πάρα πολύ και εταιρίες που δραστηριοποιούνται εκτός ίντερνετ. Κι αυτό είναι πια συνείδηση στο κόσμο της διαφήμισης διεθνώς.


Μερικά από τα αποτελέσματα που φέρνει η online διαφήμιση
Η online διαφήμιση αυξάνει τη αναγνώριση και τη διάδοση του εμπορικού ονόματος είτε της εταιρίας είτε του προιόντος ( brand name ).

Η online διαφήμιση παρακινεί τους χρήστες να δοκιμάσουν το προβαλλόμενο προϊόν ή την υπηρεσία.

Η online διαφήμιση βελτιώνει την εικόνα της επιχείρησης στους χρήστες του ίντερνετ.
Η online διαφήμιση δίνει σαφώς μεγαλύτερη πληροφόρηση από οποιοδήποτε άλλο μέσο για το προβαλλόμενο προϊόν.

Η online διαφήμιση βελτιώνει την εξυπηρέτηση πελατών πάλι σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Η online διαφήμιση έχει το μικρότερο κόστος και την καλύτερη σχέση κόστους/απόδοσης από οποιοδήποτε άλλο τρόπο διαφήμισης.
Η online διαφήμιση επιτρέπει τη δοκιμή διαφορετικών διαφημιστικών ιδεών και μπορεί να συνδυάσει πολλούς διαφορετικούς δημιουργικούς τρόπους προβολής (rich media)
Η online διαφήμιση επιτρέπει την πρόσβαση σε κοινό που με τα άλλα μέσα είναι δύσκολα προσβάσιμο.

Η online διαφήμιση μπορεί ευκολότερα να εντοπίσει τα ενδιαφέροντα των καταναλωτών

Η online διαφήμιση βοηθάει σε μεγαλύτερο βαθμό στη διατήρηση των υπαρχόντων πελατών.
Η online διαφήμιση αυξάνει την αγοραστική κίνηση στα φυσικά καταστήματα και για επιχειρήσεις που δεν δραστηριοποιούνται καθόλου σε πωλήσεις μέσω ίντερνετ.


Βασικά εργαλεία στην online διαφήμιση
SEO. Στοχευμένη διαφήμιση μέσω των φυσικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.
SEM. Στοχευμένη online διαφήμιση και προβολή με πληρωμένες καταχωρήσεις σε συγκεκριμένα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και το μεγαλύτερο δίκτυο διαφήμισης στο διαδίκτυο είναι το Google και το Google adwords
Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαφήμιση σας online μέσω του google με πολύ λίγα χρήματα ανοίγοντας ένα λογαριασμό εύκολα και γρήγορα στο Google Adwords.
Διαφήμιση με banner σε ιστοσελίδες και ιστοχώρους με θεματική συνάφεια με προϊόντα και υπηρεσίες που θέλουμε να διαφημίσουμε Online.

ΕφημερΙδες

Ραδιόφωνο